top of page
622776790-612x612.jpg

סיפור מקרה - הסכם מכר שנחתם במרמה

לאחרונה ניתן פסק דין מרתק לפיו התבקש בית המשפט להכריז על בטלות חוזה מכר דירה, בטענה כי חתימות התובעת – בעלת הדירה – זויפו ולא הועברה לה כל תמורה.

 

מדובר באישה (התובעת) אשר ביום בהיר קיבלה טלפון מוזר, בו מסר לה אדם כי מגיע לו כספים מבעלה של אותה אישה בקשר עם איזה הסכם מכר שנעשה בדירה אשר בה מתגוררת האישה.

יש להבהיר, כי כל הזכויות בדירה רשומות במלואן על שמה של האישה.

האישה חשה כי הטלפון מאיים, שוחחה עם בעלה, וביקשה ממנו לגשת למשטרה להגיש תלונה. הזוג סיכם כי יום למחרת ייגשו למשטרה להגשת תלונה.

יום למחרת, בעלה של האישה לא שב הביתה לאחר שיצא בבוקר. האישה טלפנה למשטרה שם מסרו לה, לאחר בדיקה, כי בעלה מאושפז בבית חולים לאחר התקף אפילפסיה. שם בבית החולים, הבחינה האישה במסמכים הנחזים להסכם מכר לפיה מכרה את מלוא הזכויות בדירה.

התיק הגיעה לבית המשפט מאחר והאישה תבעה לבטל את הסכם המכר וכל הערות האזהרה אשר נרשמו מכוחו.

 

בית המשפט חזר והדגיש כי מדובר בתיק סבוך ומורכב, עם מספר רב של בעלי דין ומספר לא מבוטל של הודעות צדי ג' הכלל למעלה מ-2000 דפי פרוטוקול. בית המשפט הגיעה להבנה כי ככל הנראה, נקלע בעלה של האישה לחובות, ואז רקם יחד עם האדם לו היה חייב את הכספים את התרמית.

בסופו פסק בית המשפט כי התובעת לא חתמה על חוזה המכר ועל ההסכמים והמסמכים האחרים, לא הוכח שהיא הייתה מעורבת בדרך כלשהי בתרמית או כי נתנה הסכמתה למכירת הדירה. לפיכך, אין תוקף להסכם המכר ולכל ההסכמים שנלוו אליו ויש להורות על בטלותם, כמו גם על מחיקת הערות האזהרה שנרשמו על זכויות התובעת בדירה. מאחר שהתובעת לא מכרה את הדירה, הרי שלא נעשה דבר, וכשם שהרוכשים אינם זכאים לאכוף את מכר הדירה כך גם הם אינם זכאים לתבוע את שוויה.

ת"א 24978-02-11 מדר ואח' נ' אגמי ואח'

bottom of page